Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Αποφλοίωση / καθαρισμός αλευριού


Ο καθαρισμός των σιτηρών γίνεται μέσω ειδικών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας ώστε να απομακρυνθούν όλες οι ξένες από το σιτάρι ύλες οι οποίες εμπεριέχονται μέσα τους κατά την παραλαβή τους και συνήθως προέρχονται από τον αγρό (π.χ. πέτρες, ξένοι καρποί, σκύβαλα, καρποί προσβεβλημένοι από αρρώστιες κ.α.).

Η διαδικασία του καθαρισμού γίνεται αποκλειστικά με μηχανικά μέσα χωρίς τη χρήση χημικών. Μετά τον ξηρό καθαρισμό, προστίθεται στο σιτάρι μια μικρή ποσότητα νερού ώστε να είναι πιο ελαστικό κατά την άλεσή του, επιτυγχάνοντας έτσι την καλύτερη δυνατή εξαγωγή του καρπού από τον φλοιό του (πίτυρο). Το σιτάρι τώρα είναι έτοιμο να περάσει στην άλεση.